Npuls lees- en luistertips voor de zomer

De vakantieperiode is aangebroken! Tijd om te vertragen en ruimte te maken voor nieuwe ideeën. Npuls heeft speciaal voor jou een selectie lees- en luistertips samengesteld om je zomer te verrijken met inspiratie.

 

05 juli 2024 3 min

Interview – Student en rector over het onderwijs van de toekomst
Npuls nodigde student Saar Schnieders en rector Peter-Paul Verbeek aan de Universiteit van Amsterdam uit om samen van gedachten te wisselen over het onderwijs van de toekomst, nu de digitale technologie en met name kunstmatige intelligentie in sneltreinvaart onze maatschappij binnen raast. Een gesprek over de kansen, bedreigingen en het doorbreken van grenzen.

Interview – Samenwerken aan oplossingen voor de hele sector
De collega’s in de transformatiehub Digitale leermaterialen hebben veel expertise over de werking en het gebruik van digitale leermaterialen. De collega’s van Digitale sectorvoorzieningen vullen dit aan met expertise op het gebied van architectuur en ict. Kortom, deze twee teams vullen elkaar aan, versterken elkaar en werken met elkaar samen. Aanvoerders Rose van Iperenburg en Menno de Waal vertellen over hun samenwerking.

Artikel – En? Wat levert Npuls straks op?
Gerdinand Bosch, programmaregisseur van Npuls, deelt in zijn zomercolumn hoe Npuls samen met alle mbo-scholen, hogescholen en universiteiten bouwt aan onderwijs van wereldklasse. Door samen te leren werken we aan innovatieve, gezamenlijke oplossingen waar Npuls onderwijsinstellingen ondersteunt bij maatschappelijke uitdagingen. Samen maken we het onderwijs toekomstbestendig!

Artikel – Ja, maar wat doe je nou eigenlijk?
Dit is een vraag die Irene Wannet niet vreemd is. Sinds afgelopen zomer is zij als aanvoerder gestart bij het programmaonderdeel Kennishub leren & innoveren (voorheen Kennisinfrastructuur). Maar aanvoerder, wat houdt dat precies in? En hoe verwerk je dit in een korte ‘verjaardagspitch’?

Magazine – Op weg naar succes met Learning Analytics
Wil je learning analytics effectief implementeren binnen jouw onderwijssector? Laat je inspireren door de eerste editie van het Learning Analytics magazine, waarin we de beste en slechtste praktijken delen en inzichten bieden over hoe je learning analytics optimaal kunt benutten.

Magazine – Een leven lang ontwikkelen met microcredentials
Het microcredentials magazine legt de beweging rondom microcredentials vast. In het magazine lees je onder andere over de meerwaarde van microcredentials, lessons learned van de pilot, visie van bestuurders en ervaringen van werkgevers. Bijna 50 pagina’s aan interviews, columns, cijfers, reflecties en meer.

Magazine – Slimmer onderwijs met AI
In het magazine Slimmer onderwijs met AI vind je praktische tips voor in de klas, interviews met vooraanstaande experts, achtergrondverhalen en inspirerende voorbeelden van AI in het onderwijs. Diverse thema’s komen aan bod, waaronder AI toepassen in het onderwijs, AI en toetsing, ethiek, richtlijnen en beleid. Ook collega’s na de zomer inspireren met het ons AI magazine? Dat kan! Vraag hier AI magazines aan.

Podcast – Over wendbaar en beter onderwijs
In deze aflevering van “De Kracht van Onderwijs”, de podcastserie van Curio, is Lodewijk Asscher, voorzitter van Npuls, te gast. Lodewijk spreekt in deze aflevering zijn zorgen uit over toenemende ongelijkheid door digitalisering, pleit voor gelijke toegang tot onderwijs én wil verschillen tussen onderwijsinstellingen verkleinen.

Podcast – Over de pilothub XR
In deze aflevering van “Data Dialoog”, de podcastserie van Hogeschool Inholland, duiken Esther van der Linde en Jeroen Bottema in de wereld van XR. Esther, als kwartiermaker van de pilothub XR, en Jeroen, van Hogeschool Inholland, delen hun inzichten over de voordelen en uitdagingen van XR in het onderwijs. Ze gaan in op het opschalen van innovatieve technieken en de noodzaak van samenwerking tussen onderwijsinstellingen om de transformatieve waarde van XR te realiseren.

 

Events na de zomer
Wil je niets missen na de zomer? Bekijk onze agenda en meld je alvast aan voor onze events die vanaf september weer plaatsvinden.

Bekijk de agenda

 

Npuls wenst je een fijne zomervakantie toe. Tot in september!

Het laatste nieuws