Microcredentials magazine

Van een pilot in het hbo en wo naar verankering in tientallen mbo-scholen, hogescholen en universiteiten in Nederland – microcredentials zijn een steeds bekender concept in het vervolgonderwijs. Tijd voor een magazine vol informatie en inspiratie voor docenten en andere onderwijsprofessionals!

26 februari 2024 1 min

Microcredentials: een relatief nieuw, maar steeds bekender concept in het vervolgonderwijs. Sinds 2021 is er gestage beweging in de instellingen in gang gezet: microcredentials kregen een plekje in het hbo en wo via een pilot in het Versnellingsplan. En binnen Npuls gaan we verder met deze klus, in het mbo, hbo en wo. Wat zijn de lessons learned van de pilot? En hoe ziet de toekomst van microcredentials eruit? En ook: wat is de meerwaarde van microcredentials? Tijd om de balans op te maken. Oftewel: tijd voor een magazine! 

Dit magazine legt de meerwaarde van microcredentials, lessons learned van de pilot, visie op de toekomst en microcredentials in cijfers vast. Bestuurders, projectleiders uit de onderwijsinstellingen, aanvoerders van Npuls en werkgevers komen aan het woord. Bijna 50 pagina’s aan interviews, columns, reflecties en meer.

Download het magazine hier