Matilda Rizopulos sluit aan bij Community edusources als expert open leermaterialen 

Matilda Rizopulos gaat naast haar werk bij ROC van Amsterdam-Flevoland actief aan de slag als expert open leermaterialen binnen de nationale Community edusources. Samen met de andere experts zet zij zich in voor het bevorderen van kennisdeling, innovatie en promotie van open leermaterialen. Lees meer over de rol van Matilda in het expertteam.

17 juni 2024 2 min

We hebben nieuwe versterking bij de transformatiehub Digitale leermaterialen! Expert open leermaterialen Matilda Rizopulos gaat naast haar werk bij ROC van Amsterdam-Flevoland actief aan de slag binnen de nationale Community edusources. Samen met de andere experts zet zij zich in voor het bevorderen van kennisdeling, innovatie en promotie van open leermaterialen. Haar ambitie is om de behoeften uit het mbo rond digitale leermaterialen op te halen en te vertegenwoordigen.

Matilda Rizopulos is Instructional Designer bij ROC van Amsterdam–Flevoland en onderdeel van het team Content Creation. In twee jaar tijd heeft het team veel digitaal open leermateriaal met en voor docenten en opleidingen van het ROC van Amsterdam-Flevoland gemaakt. Daar is Matilda nauw bij betrokken geweest. Ze is de creatieve partner van de docenten en is daarnaast verantwoordelijk voor het leiden van de ontwerpstappen, van analyse tot eindevaluatie. “Het is vooral heel leuk als de docenten het eindresultaat zien en trots zijn op het leermateriaal dat we samen hebben gemaakt.”

Rol en ambitie
Matilda’s rol binnen het expertteam is om de behoeften uit het mbo rond digitale leermaterialen op te halen en te vertegenwoordigen. Ze ziet veel kansen om krachten te bundelen om in het mbo open leermaterialen te ontwikkelen, delen en gebruiken. Denk aan het maken van open kwalitatieve collecties gelinkt aan de Bedrijfstakgroepen en domeinen, open keuzedelen en open VR/XR materiaal. En nog meer! Samen met alle expertise, betrokkenheid en vragen vanuit de Community edusources kunnen deze plannen en ideeën versterkt en versneld worden.

Community edusources
Matilda nodigt haar mbo-collega’s uit om deel te nemen in de Community edusources. Alle ideeën en vragen uit het mbo zijn welkom. “Open leermateriaal is een onderwerp om samen over te leren. Niemand heeft alle antwoorden op hoe we dit precies kunnen doen. Dus in de community hoop ik dat we met elkaar durven te experimenteren en piloten – met vallen en opstaan!” 
 

Ga naar Community edusources

Het laatste nieuws