Npuls presenteert het magazine Leven lang ontwikkelen met microcredentials 

Van een pilot in het hbo en wo naar verankering in tientallen mbo-scholen, hogescholen en universiteiten in Nederland – microcredentials zijn een steeds bekender concept in het vervolgonderwijs. Tijd voor een magazine vol informatie en inspiratie voor docenten en andere onderwijsprofessionals!

26 februari 2024 2 min

Microcredentials: een relatief nieuw, maar steeds bekender concept in het vervolgonderwijs. Sinds 2021 is er gestage beweging in de instellingen in gang gezet: microcredentials kregen een plekje in het hbo en wo via een pilot in het Versnellingsplan. En binnen Npuls gaan we verder met deze klus, in het mbo, hbo en wo. Wat zijn de lessons learned van de pilot? En hoe ziet de toekomst van microcredentials eruit? En ook: wat is de meerwaarde van microcredentials? Tijd om de balans op te maken. Oftewel: tijd voor een magazine! 

Als een kleine stap ineens best groot wordt
Dit magazine legt de beweging rondom microcredentials in het mbo, hbo en wo vast. Want een kleine stap (in 2021) werd ineens best groot, zoals Eslbeth Vonkeman (liaison Npuls namens de Vereniging Hogescholen) schrijft. In het magazine lees je onder andere over de meerwaarde van microcredentials, lessons learned van de pilot, visie op de toekomst en microcredentials in cijfers. Bijna 50 pagina’s aan interviews, columns, reflecties en meer.

 

“Als je denkt: wat is dat nou ook alweer, microcredentials? Wat moeten we daar allemaal voor inrichten?
Wat
kunnen we er van oogsten? Dan is er één antwoord: “Lees het magazine!”
 
– Ulrike Wild, aanvoerder hub Wendbaar georganiseerd onderwijs 

 

Beweging rondom microcredentials 
Binnen Npuls gaan we de komende jaren verder met de beweging rondom microcredentials. Zo start mbo dit voorjaar met een pilot en bouwen het hbo en wo voort op de verdere verankering van microcredentials in de onderwijsinstellingen. Wil je meer weten over de projecten? Ga naar de microcredentials pagina.

Download hier het magazine

 

Een bak koffie of thee erbij en lekker bijlezen over microcredentials

Ulrike Wild (aanvoerder), Ashwin Brouwer (aanvoerder) en Bart Lamboo (projectleider ‘samen doorbouwen aan microcredentials’) vertellen je waarom je dit magazine zou moeten lezen en wat je er van mag verwachten.

Het laatste nieuws