Slimmer onderwijs met AI magazine

De kansen en risico’s van Artificial Intelligence (AI) maken veel los in de onderwijssector. Er wordt volop gebruik van gemaakt en tegelijkertijd is nog lang niet alles bekend en bestaan er veel misvattingen over. Tijd voor een magazine vol informatie en inspiratie voor docenten en andere onderwijsprofessionals!

05 oktober 2023 1 min

In het magazine Slimmer onderwijs met AI vind je praktische tips voor in de klas, interviews met vooraanstaande experts, achtergrondverhalen en inspirerende voorbeelden van AI in het onderwijs. Diverse thema’s komen aan bod, waaronder AI toepassen in het onderwijs, AI en toetsing, ethiek, richtlijnen en beleid.

Npuls pilothub Studiedata en AI heeft er hard aan gewerkt (Dominique Campman als projectleider met Bram Enning en JaapJan Vroom als aanvoerders), samen met prof. dr. Kim Schildkamp (hoogleraar bij de lerarenopleiding ELAN bij de Universiteit van Twente) en deelnemers uit de onderwijssector waaronder Nederlandse AI Coalitie | NL AIC, NOLAI, Special Interest Group AI in Eduation, Kennisnet, SURF en diverse onderwijsinstellingen uit mbo, hbo en wo.

Of je nu een docent, onderwijsprofessional of technologie enthousiasteling bent, dit magazine is voor iedereen die wil lezen over de ontwikkeling van AI in het onderwijs.

Download het magazine hier