EdTech

Het ontwikkelen van een volwaardig nationaal EdTech ecosysteem. Een ecosysteem waarbinnen onderwijsinstellingen onafhankelijk zijn, vraag en aanbod op elkaar aansluit en EdTech innovaties duurzaam geborgd worden. 

Waar gaat dit programmaonderdeel over?

 

Educatieve technologie (EdTech) is niet meer weg te denken uit het onderwijs – het maakt blended en hybride onderwijs mogelijk, voorziet docenten van digitale tools en faciliteert innovatie met digitalisering. En dat zijn pas enkele voorbeelden van de mogelijkheden die EdTech biedt. Het heeft de potentie om leerpresentaties en het proces en inhoud van het onderwijs te verbeteren, én beter aan te laten sluiten op de behoeften uit de arbeidsmarkt en maatschappij.

Er is een enorm EdTech aanbod, waar lerenden en docenten nog niet optimaal gebruik van (kunnen) maken. Ook zijn onderwijsinstellingen vaak afhankelijk van grote EdTech bedrijven. De pilothub EdTech wil de vraag van onderwijsinstellingen en het aanbod van EdTech bedrijven beter op elkaar aan laten sluiten. Hierdoor kunnen instellingen beter vasthouden aan hun publieke waarden. Het inkoopproces is daarbij een belangrijke pijler: in de pilothub richten we ons op het begeleiden en stimuleren van innovatieve manier van inkopen. Daarnaast zetten we in op het ontwikkelen van een duurzame adoptie en doordachte inzet van EdTech door docenten binnen onderwijsinstellingen.

Wil je ons Startup in Residence programma bekijken? Klik dan hier.

Benieuwd naar onze EdTalks? Klik dan hier.

Voor wie doen we dit

(edtech)

Lerenden

… krijgen beter onderwijs door EdTech (bijvoorbeeld door ondersteuning van EdTech oplossingen bij flexibel onderwijs)

boeken

Onderwijsprofessionals

… hebben kennis en vaardigheden over EdTech, beschikken over tools en werken samen met EdTech bedrijven

stijgende lijn

Inkoopprofessionals

… beschikken over innovatieve inkoopmethodes voor samenwerking met EdTech leveranciers

Wat willen we bereiken?

De pilothub EdTech wil bijdragen aan het ontwikkelen van een volwaardig nationaal EdTech ecosysteem. Hiermee draagt de pilothub EdTech draagt bij aan het ontwikkelen van een volwaardig nationaal EdTech ecosysteem. In dit ecosysteem zijn onderwijsinstellingen onafhankelijk van grote EdTech bedrijven en opereren op basis van hun eigen publieke waarden. De vraag vanuit onderwijsinstellingen en het aanbod vanuit EdTech bedrijven sluit op elkaar aan, doordat nieuwe en verbeterde vormen van samenwerking tussen onderwijsinstellingen en EdTech ontwikkeld worden. Daarnaast worden EdTech innovaties vanuit de onderwijsinstellingen ontwikkeld en is er ruimte om deze op te schalen en duurzaam in te borgen.   

Op basis hiervan hebben we de volgende doelstellingen opgesteld:   

  • Het maken van een professionaliseringsslag op het gebied van (samen)werken aan EdTech oplossingen;  
  • Verbeteren van de inkoopstrategie ten opzichte van EdTech leveranciers;  
  • Ontwikkelen van verbeterde en nieuwe vormen van samenwerking tussen onderwijsinstellingen en EdTech bedrijven;   
  • Vergroten van de mogelijkheden om EdTech innovaties te ontwikkelen en op te schalen vanuit de onderwijsinstellingen.   
pijlen naar beneden

Join the EdTech community

Ben je van een EdTech bedrijf? We werken samen met Dutch EdTech. Schrijf je in voor hun nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Ben je van een onderwijsinstelling? Meld je aan voor onze community.

Vragen? Neem contact op met het EdTech team
Algemeen
Karin Eijsink
Programmamanager
Jelle Kok
Projectleider

Het laatste nieuws

Onderwijs bewegen