Er gebeurt veel op EdTech-vlak in Nederland. Heel veel. Slimme startups ontwikkelen technologieën waar onderwijsinstellingen écht op zitten te wachten en die leerprestaties en onderwijsprocessen naar een hoger niveau kunnen tillen.

Dat klinkt mooi, maar in de praktijk komen vraag en aanbod niet altijd mooi samen. Of het duurt heel lang voordat onderwijsinstellingen met een nieuwe technologie werken. Daardoor blijven er kansen liggen in het onderwijs en blijven successen voor startups soms uit.

EdTalks

Daarom organiseert Npuls i.s.m Dutch EdTech de workshopreeks EdTalks. Daarin leren startende EdTech-bedrijven hoe ze succesvol kunnen aansluiten bij behoeften van instellingen. Zodat hun aanbod aanslaat en echt van grote waarde wordt voor (de ontwikkeling van) het onderwijs.

Thema’s

In een reeks van vijf workshops zoomen we (samen met onderwijsinstellingen en gevestigde bedrijven) in op EdTech-gerelateerde thema’s en uitdagingen waar EdTech-bedrijven en instellingen mee te maken hebben, zoals:

  • Inkoopproces: hoe ga je om met het (vaak ingewikkelde) aanbestedingsproces waarmee je te maken krijgt bij onderwijsinstellingen?
  • Investor readiness: welke stappen zet je om te groeien, zonder té snel op te schalen?
  • Internationalisering: hoe maak je als startend EdTech-bedrijf snel en succesvol de stap over de landgrenzen?

Zo brengen we de behoeften, eisen en ontwikkelingen binnen het EdTech-speelveld helder in beeld en vergroten we de kans dat startups dat speelveld succesvol betreden. Eerst in Nederland en later wellicht ook daarbuiten.

Overzicht workshops

Workshop Investor Readiness – 1 februari Workshops op de planning

Datum: Donderdag 1 februari

Tijd: 10.00 – 12.00

In this training, we’ll discuss the key to successful fundraising for early-stage startups.

Are you wondering ‘Why do I need to raise capital?’, ‘When is the right time?’, ‘How do I choose the right investor for my company?’, and ‘What do I need to do to prepare?’ Then this training is for you.

You’ll learn how to think strategically about attracting external funding, including the advantages and the trade-offs. This session will help you develop your business roadmap, pitch deck, and financing strategy. You’ll learn how to figure out your funding needs, how to screen investors, as well as how to manage the process and the relationship.

Sign up for this workshop

 

Overzicht workshops

Workshop Datum Inschrijflink Beschrijving
Public values/trust framework Februari 2024 Volgt nog
Duurzame klantrelaties in het onderwijs (Sales, contracten, onderhandelen) Maart 2024 Volgt nog
Inkoop en aanbesteden Mei 2024 Volgt nog
Internationaal opschalen Juni 2024 Volgt nog

 

Voor wie?

De workshops zijn ontwikkeld voor ondernemers van EdTech-bedrijven die maximaal drie jaar bestaan, in de PoC-, prototype- of MVP-fase zitten en die nog aan het onderzoeken zijn hoe ze kunnen samenwerken met onderwijsinstellingen of bezig zijn met een aantal eerste experimenten of pilots.

Samen met Dutch EdTech

EdTalks zijn ontstaan uit een samenwerking tussen Pilothub EdTech (onderdeel van Npuls) en Dutch EdTech, de stichting waarbij meer dan tachtig organisaties zijn aangesloten, die zich allemaal richten op ‘de toekomst van leren’. Samen hopen we zoveel mogelijk onderwijsinstellingen, gevestigde EdTech-bedrijven én start-ups te bereiken om de technologieontwikkelingen in het onderwijs te verbeteren en versnellen. Daarnaast zoeken we actief de samenwerking op met relevante stakeholders zoals SURF en de ROM Utrecht.

Terug naar de EdTech pagina