Er gebeurt veel op EdTech-vlak in Nederland. Heel veel. Slimme startups ontwikkelen technologieën waar onderwijsinstellingen écht op zitten te wachten en die leerprestaties en onderwijsprocessen naar een hoger niveau kunnen tillen.

Dat klinkt mooi, maar in de praktijk komen vraag en aanbod niet altijd mooi samen. Of het duurt heel lang voordat onderwijsinstellingen met een nieuwe technologie werken. Daardoor blijven er kansen liggen in het onderwijs en blijven successen voor startups soms uit.

EdTalks

Daarom organiseert Npuls i.s.m Dutch EdTech de workshopreeks EdTalks. Daarin leren startende EdTech-bedrijven hoe ze succesvol kunnen aansluiten bij behoeften van instellingen. Zodat hun aanbod aanslaat en echt van grote waarde wordt voor (de ontwikkeling van) het onderwijs.

Thema’s

In een reeks van vijf workshops zoomen we (samen met onderwijsinstellingen en gevestigde bedrijven) in op EdTech-gerelateerde thema’s en uitdagingen waar EdTech-bedrijven en instellingen mee te maken hebben, zoals:

  • Inkoopproces: hoe ga je om met het (vaak ingewikkelde) aanbestedingsproces waarmee je te maken krijgt bij onderwijsinstellingen?
  • Investor readiness: welke stappen zet je om te groeien, zonder té snel op te schalen?
  • Internationalisering: hoe maak je als startend EdTech-bedrijf snel en succesvol de stap over de landgrenzen?

Zo brengen we de behoeften, eisen en ontwikkelingen binnen het EdTech-speelveld helder in beeld en vergroten we de kans dat startups dat speelveld succesvol betreden. Eerst in Nederland en later wellicht ook daarbuiten.

Overzicht workshops

Eerstvolgende workshop: Internationalization Workshops op de planning

Daum, tijd en info volgt.

 

Overzicht workshops

 

Workshop Datum
Test like the best 23 oktober 2023 (14.00 – 16.30 uur)
Networking Cooperation with Higher Education 29 november 2023 (12.00 – 13.30 uur)
Investor Readiness 1 februari 2024 (15.30 – 17.00 uur)
Public Values & Trust Framework 20 maart 2024 (15.30 – 17.00 uur)
Sales, contracts & negotiation 6 mei 2024 (15.30 – 17.00 uur)
Procurement 28 mei 2024, (15:30 – 17:00 uur)

 

Voor wie?

De workshops zijn ontwikkeld voor ondernemers van EdTech-bedrijven die maximaal drie jaar bestaan, in de PoC-, prototype- of MVP-fase zitten en die nog aan het onderzoeken zijn hoe ze kunnen samenwerken met onderwijsinstellingen of bezig zijn met een aantal eerste experimenten of pilots.

Samen met Dutch EdTech

EdTalks zijn ontstaan uit een samenwerking tussen Pilothub EdTech (onderdeel van Npuls) en Dutch EdTech, de stichting waarbij meer dan tachtig organisaties zijn aangesloten, die zich allemaal richten op ‘de toekomst van leren’. Samen hopen we zoveel mogelijk onderwijsinstellingen, gevestigde EdTech-bedrijven én start-ups te bereiken om de technologieontwikkelingen in het onderwijs te verbeteren en versnellen. Daarnaast zoeken we actief de samenwerking op met relevante stakeholders zoals SURF en de ROM Utrecht.

Terug naar de EdTech pagina