EdTech – best practices en lessons learned

Hoe implementeer je EdTech in het onderwijs? Hoe zorg je voor de juiste docentondersteuning en studentbetrokkenheid? Bekijk de folder voor de best-practices en lessons learned van verschillende onderwijsprofessionals in het mbo, hbo en wo.

03 april 2024 2 min

Experimenteren, implementeren, opschalen en (soms ook) uitfaseren van Educatieve Technologie (EdTech): het is vaak een complex proces. Om EdTech-toepassingen succesvol te implementeren en gebruiken heb je tijd, geld, mankracht én goede samenwerking nodig. Uiteraard is elke onderwijsinstelling anders en wat voor de een werkt, kan voor de ander heel anders uitpakken. Maar, door het uitwisselen van best-practices en lessons learned kunnen we samen wel verder komen als het gaat om EdTech-implementatie en -adoptie.

Vanuit de Npuls pilothub EdTech zijn we in gesprek gegaan met 8 verschillende onderwijsprofessionals uit het mbo, hbo en wo. Over hoe zij binnen hun instelling het implementatieproces en de adoptie van EdTech aanpakken. En welke (belangrijke) rol studenten hierin kunnen spelen. Deze best-practices hebben we gebundeld. Ook hebben we de belangrijkste lessons learned over docentondersteuning en studentbetrokkenheid op een rij gezet. Op deze manier leren we van elkaar en komen we een stapje dichter in de buurt van een nationaal EdTech ecosysteem dat bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs, de arbeidsmarkt én de maatschappij.

Heb je zelf dan ook tips en waardevolle inzichten over de implementatie en adoptie van EdTech vanuit jouw instelling? Laat het ons dan vooral weten via EdTech@npuls.nl. Wij delen jouw verhaal graag met de EdTech Community.

Download de folder hier