Download Futuring methode CTL – Een blik in de toekomst

Hoe kom je tot een gedeelde visie rondom een CTL? Met Scenario Planning werp je een blik in de toekomst! Deze futuring methode is goed toe te passen binnen je eigen onderwijsinstelling met collega’s van andere afdelingen. Download hier het futuring pakket en ga aan de slag!

07 mei 2024 1 min

In april 2024 trok het CTL team het land in. 4 onderwijsinstellingen stelden hun locatie beschikbaar voor de regionale CTL bijeenkomsten. De bijeenkomsten vonden plaats bij:

  • Hogeschool Zuyd in Heerlen
  • Hanzehogeschool in Groningen
  • ROC van Amsterdam & Flevoland in Amsterdam
  • ROC Twente in Hengelo

Een blik in de toekomst
Er waren veel mooie opbrengsten uit deze regionale bijeenkomsten, zoals ook te lezen is het de blog van Nynke Kruiderink. Tijdens de sessies werkten de instellingen aan de opzet en doorontwikkeling van hun CTL. Een onderdeel van de bijeenkomst was Scenario Planning. Hierbij werd een blik in de toekomst geworpen, zodat er een gedeelde visie romdom CTL’s ontstaat.

Alle aanwezigen waren erg enthousiast over deze futuring methode. Gezien de methode ook goed toe te passen is binnen je eigen onderwijsinstelling met collega’s van andere afdelingen, stellen we deze graag beschikbaar. Hieronder kan je de verschillende onderdelen downloaden en printen. En daarna kan je aan de slag!

Met dank aan Jasper van Winden, coördinator Onderwijsinnovatie CTL bij Universiteit Utrecht, voor het helpen ontwikkelen van de futuring sessie. Heb je nog vragen? We horen graag van je via CTL@Npuls.nl.