De pilothub EdTech heeft de ambitie om verbeterde en nieuwe vormen van samenwerking tussen onderwijsinstellingen en EdTech bedrijven te ontwikkelen. Dat doen ze onder andere met het Startup in Residence EdTech programma.
Samenwerken aan EdTech-oplossingen
Startup in Residence EdTech is een programma voor onderwijsinstellingen die met innovatieve organisaties willen samenwerken aan uitdagingen binnen het onderwijs, waarbij educatieve technologie een mogelijke oplossing biedt. Het programma stimuleert vraaggestuurd werken en co-creatie. Daarnaast is het doel om met instellingen te investeren in startups met de beste innovatieve ideeën, zodat hun prototypes ontwikkeld kunnen worden tot succesvolle producten die het onderwijs verbeteren.
Challenges
Deze editie van Startup in Residence zijn er vijf challenges geformuleerd – van één universiteit en vier hogescholen. De challenges zijn als volgt:
Workflow voor onderwijs – Rijksuniversiteit Groningen & Talent Tree LDA
De uitdaging is om een generieke workflow-oplossing op te zetten, geïntegreerd met de leeromgeving, om niet-standaard onderwijsprocessen met betrekking tot stages, laboratoriumonderwijs, scripties en praktijkopdrachten te stroomlijnen.
VR Stressgame – Hogeschool Rotterdam & Skillfull
De hogeschool Rotterdam wil een hoogwaardige, kosteneffectieve Virtual Reality (VR) oplossing creëren voor het trainen van studenten in zachte vaardigheden zoals communicatie, samenwerking, besluitvorming, aanpassingsvermogen en leiderschap binnen een team, met name in stressvolle en onverwachte situaties.
Relatiekennis in voortgangstoetsen – Hogeschool Utrecht & Game Tailors
Game Tailorsgaat aan de slag om een aantrekkelijke app-oplossing te creëren die studenten in para-medische programma’s motiveert om hun algemene professionele kennis te verwerven, te behouden en uit te breiden.
Smart assessment planning – Hogeschool Utrecht & Data Monqs
De uitdaging is om een efficiënte oplossing te ontwikkelen voor het plannen en organiseren van beoordelingsgesprekken op initiatief van leerlingen, waarbij meerdere partijen en bronnen betrokken zijn, zoals docenten, werkveldassessoren en kamerreserveringen.
Multidisciplinaire teams – Hogeschool van Arnhem en Nijmegen & Startupandrunning
De hogeschool van Arnhem en Nijmegen vraagt om een oplossing om de kloof te overbruggen tussen studenten met ondernemersideeën en de kennis, expertise en netwerken die nodig zijn om die ideeën om te zetten in succesvolle ondernemingen.
Meer weten?
Het Startup in Residence programma loopt ongeveer een half jaar. In maart vindt de Demo Day plaats waarin de startups hun EdTech-oplossing presenteren. Houd onze agenda in de gaten. Wil je meer weten over Startup in Residence EdTech? Kijk dan hier. Wil je in contact komen met het team van Startup in Residence of de pilothub EdTech? Stuur in mail naar edtech@npuls.nl.