Voorbereidingsfase Npuls verlengd

De voorbereidingsfase van de Npuls wordt met vier maanden verlengd. Het programma zal daarom niet op 1 januari starten, maar naar verwachting op 1 mei 2023.    

De verlenging van deze fase moet ruimte bieden aan het goed kunnen voorbereiden van het programma. In de komende maanden nemen we de tijd om met de instellingen de start van het programma voor te bereiden. We zullen in gesprek gaan met mensen in mbo-scholen, hogescholen en universiteiten om tot een goede afstemming over de plannen te komen. Ook starten we met het inrichten van de programmaorganisatie en het werven van de experts uit de onderwijssector die als aanvoerder de koers voor de transformatiehubs uitwerken.    

Deze voorbereidende werkzaamheden gebeuren onder leiding van de nieuwe programmadirecteur, Berent Daan, die op 1 januari begint. Op diezelfde datum start onze nieuwe voorzitter, Lodewijk Asscher, met de permanente stuurgroep. Momenteel heeft de Digitaliseringsimpuls nog een ad interim stuurgroep. In de komende weken verwachten we bekend te kunnen maken wie namens de Vereniging Hogescholen, Universiteiten van Nederland en de MBO Raad zitting nemen in de permanente stuurgroep.   

Door de tijd te nemen het programma zorgvuldig met elkaar voor te bereiden, moeten we op 1 mei met elkaar een vliegende start kunnen maken. In deze periode kan een aantal lopende pilots en projecten – van onder andere Doorpakken op digitalisering en het Versnellingsplan – in de huidige vorm doorlopen. Dit betreft pilots en projecten die direct bijdragen aan de doelstellingen van Npuls.

Reacties

Wil je iets kwijt, heb je een opmerking of wil je iets delen over dit bericht? Voel je vrij om een reactie achter te laten of in discussie te gaan met anderen!

Nog geen reacties, ben jij de eerste?

Plaats jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *