Berent Daan benoemd tot directeur Npuls

Berent Daan wordt de nieuwe directeur van de Npuls. Hij start op 1 januari 2023.

Als programmadirecteur is Daan verantwoordelijk voor de opzet en voortgang van het achtjarige programma. Hij neemt ruime ervaring mee in verschillende rollen in het publieke domein. De afgelopen jaren was hij werkzaam bij de gemeente Amsterdam als directeur Onderzoek, Informatie en Statistiek.

In deze rol werkte hij gedreven door een ideaal en een visie op hoe de gemeente slimmer en beter kan werken en digitalisering op een creatieve en gebruiker-georiënteerde manier kan inzetten. Die visie richtte zich ook op hoe je minder afhankelijk wordt van de Big Tech, zelf kennis en kunde kunt ontwikkelen en goede oplossingen herbruikbaar kunt maken. Dat zijn bijzonder relevante vraagstukken die ook leven voor de Digitaliseringsimpuls Onderwijs.

Berent Daan werkte verder onder andere als wethouder Onderwijs in Purmerend. Hij studeerde Computer Science, Mathematics en Informatics aan de Universiteit Delft.

Over zijn werk voor de Digitaliseringsimpuls, zegt Daan: “Deze rol is een fantastische opgave die een grote impact kan hebben op de kwaliteit, flexibiliteit en toegankelijkheid van het onderwijs in Nederland.”

Wij kijken uit naar een goede samenwerking.

Reacties

Wil je iets kwijt, heb je een opmerking of wil je iets delen over dit bericht? Voel je vrij om een reactie achter te laten of in discussie te gaan met anderen!

Nog geen reacties, ben jij de eerste?

Plaats jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *