Werkconferentie: Studentmobiliteit in het hbo en wo

Studentmobiliteit. Het is er al, maar het kan beter. Voor de lerende, docent en onderwijsinstelling. Hoe? Dat verkennen we op dinsdag 18 juni tijdens de werkconferentie over studentmobiliteit in het hbo en wo!  

Vakken volgen bij een andere instelling en daarmee je leerpad personaliseren. Zonder administratieve en oragnisatorsche drempels bij de lerende en instelling. Oftewel: studentmobiliteit. Dat is het thema van de werkconferentie op dinsdag 18 juni, georganiseerd door de hub Wendbaar georganiseerd onderwijs. Wil je meedenken hoe dit toekomstbeeld vorm kan krijgen, welke randvoorwaarden belangrijk zijn en welke vraagstukken opgelost moeten worden rondom studentmobiliteit in het hbo en wo? Je bent van harte welkom! 

Organisatorische en technische aspecten
Om studentmobiliteit mogelijk te maken, is keuzevrijheid in het samenstellen van het curriculum nodig. Lerenden moeten zich kunnen oriënteren en inschrijven op het onderwijsaanbod van de eigen instelling en andere instellingen. Wellicht heb je al gehoord van eduXchange of Kies Op Maat, waar al stappen zijn genomen om dit te faciliteren? Wat is dat, en hoe ziet dat eruit? Wat kan je ermee, nu en in de toekomst? 

Tijdens deze werkconferentie komen zowel de organisatorische als technische aspecten van studentmobiliteit aan bod. Dat doen we aan de hand van een keynote, praktijkvoorbeelden en parallelsessies. We verkennen samen de huidige en toekomstige mogelijkheden. We eindigen de dag met een borrel om na te praten over de lessons learned van die dag.  

Het programma van de dag volgt.  

Meld je aan
Ben je vanuit het hbo of wo betrokken bij het thema studentmobiliteit en wil je op landelijk niveau over dit thema meedenken? Kom dan naar de werkconferentie! Er is plek voor ongeveer 130 mensen. Heb je vragen over de conferentie? Stuur dan een mail naar wendbaaronderwijs@npuls.nl.

Tot in juni! 

Meld je hier aan