Webinar: In gesprek met de hub Digitale leermaterialen

Op donderdag 13 juni van 11.00 uur tot 12.00 uur organiseert Npuls een webinar over de transformatiehub Digitale leermaterialen. Dit webinar gaat specifiek over het thema Regie naar instellingen en is de laatste in een 4-delige reeks.

Digitale leermaterialen voor iedereen altijd en overal toegankelijk maken is de ambitie van de transformatiehub Digitale leermaterialen. We bundelen onze krachten met onderwijsinstellingen om alle digitale leermaterialen FAIR* en zo open mogelijk te maken. Dit betekent dat zowel zelf ontwikkelde als ingekochte leermaterialen vindbaar, toegankelijk, uitwisselbaar en herbruikbaar zijn.

Thema Regie naar instellingen

Binnen het thema Regie naar instellingen werken we samen met onderwijsinstellingen, contentleveranciers en andere belanghebbenden om gezamenlijk tot afspraken te komen over governance, beleid en inkoop en co-creatie van digitale leermaterialen. We versterken het bestuurlijk leiderschap voor de digitale transformatie in het onderwijs door op nationaal niveau de instellingsoverstijgende uitdagingen aan te gaan. We bieden onderwijsinstellingen expertise en ondersteuning om tot instellingsbeleid te komen en we faciliteren het gesprek met contentleveranciers om tot afspraken te komen over inkoop en co-creatie van digitale leermaterialen. Zo scheppen we gezamenlijk randvoorwaarden die ons helpen om alle digitale leermaterialen FAIR te maken.

Op 13 juni neemt Robert van der Vooren je mee in de plannen en ontwikkelingen binnen dit thema. En daarna gaan ze graag in gesprek met alle deelnemers over verschillende vraagstukken rond regie op digitale leermaterialen, waar je tegen aan loopt en welke ideeën je hebt.

Datum: 13 juni 2024

Tijd: 11.00 – 12.00 uur

Meld je aan voor dit webinar

 

Kijk hier de vorige webinars terug.