Webinar: In gesprek met de hub Digitale leermaterialen

Op donderdag 11 april van 11.00 uur tot 12.00 uur organiseert Npuls een webinar over de transformatiehub Digitale leermaterialen. Dit webinar gaat specifiek over het thema Toegang en is de derde in een 4-delige reeks.

Digitale leermaterialen voor iedereen altijd en overal toegankelijk maken is de ambitie van de transformatiehub Digitale leermaterialen. We bundelen onze krachten met onderwijsinstellingen om alle digitale leermaterialen FAIR* en zo open mogelijk te maken. Dit betekent dat zowel zelf ontwikkelde als ingekochte leermaterialen vindbaar, toegankelijk, uitwisselbaar en herbruikbaar zijn.

Thema Toegang

Binnen het thema Toegang ontwikkelen een nationaal digitaal ecosysteem voor het delen en hergebruiken van digitale leermaterialen die voor iedere sector werkt. De streefarchitectuur voor digitale leermaterialen vormt hiervoor het uitgangspunt. We werken aan het optimaliseren van bestaande diensten, sluiten systemen van instellingen en contentleveranciers aan en ontwikkelen nieuwe digitale sectorvoorzieningen. Daarnaast streven we naar landelijke afspraken over bijvoorbeeld open standaarden, privacy en security, data en auteursrecht. Zo faciliteren we een veilige en eenduidige uitwisseling van data én waarborgen we de samenhang tussen verschillende systemen.

Op 11 april neemt Kirsten Veelo je mee in de plannen en ontwikkelingen binnen dit thema. En daarna gaan ze graag in gesprek met alle deelnemers over verschillende vraagstukken rond digitale leermaterialen, waar je tegen aan loopt en welke ideeën je hebt.

Datum: 11 april 2024

Tijd: 11.00 – 12.00 uur

Meld je aan voor dit webinar

 

Kijk hier de vorige webinars terug.