Landelijke bijeenkomst Learning Analytics

Om de community Data & AI meer vorm te geven ook buiten het platform organiseren we samen met instellingen een serie bijeenkomsten in het land. Deze bijeenkomst staat vooral in het teken van de implementatie van Learning Analytics in het mbo, hbo en wo. Met plezier organiseren we dit vanuit de projectgroep ‘Best en Worst Practices LA’ van de pilothub Studiedata en AI.

Voor wie?

Dit evenement is voor onderwijsprofessionals die werken (of willen werken) met Learning Analytics.

Programma

De dag bestaat uit 3 delen: een plenaire ochtendsessie, een lunchsessie met posters en demo’s, en een middaggedeelte dat wordt ingevuld door de SURF special interest group LA.

Tijdens de ochtendsessie brengen we kennis, ervaringen en inzichten samen uit mbo, hbo en wo. We gaan het onder andere hebben over factoren zoals cultuur, techiek en leertheorieën, die een belangrijke rol spelen bij het toepassen en gebruiken van Learning Analytics. Laat je hierbij inspireren door gastsprekers en ervaringsdeskundigen uit verschillende onderwijsinstellingen. De sprekers uit de drie sectoren gaan na een korte presentatie met elkaar in gesprek in de vorm van een panel.

Tijdens de lunch nodigen we jou en je collega’s uit om onder het genot van een hapje en drankje met elkaar te netwerken en actief ervaringen te delen. We nodigen iedereen dan ook uit om een demo, poster of voorbeeld mee te nemen om je eigen ervaringen te delen. Heb je een mooi voorbeeld dat je met de andere instellingen wil delen, geef dit dan aan op de aanmeldpagina. Deze lunchsessie is er op gericht om te leren van elkaars successen, uitdagingen en ‘best practices’.

Tijdens de middagsessie zal de SURF special interest group LA een workshop geven over stakeholdermanagement rondom LA. Hoe zet je LA binnen je instelling op de kaart, en hoe krijg je alle stakeholds mee?

We hopen van harte je op 18 juni in Utrecht te ontmoeten, en dat je hiermee bij wilt dragen aan het verbinden en delen van kennis over Learning Analytics toepassingen in de praktijk!

Dagindeling:

  • 9:00 – 9:30 Inloop
  • 9:30 – 12:00 Sprekers en panel vanuit mbo (Marcel van Oorschot, Zadkine), hbo (Justian Knobbout, Hogeschool Utrecht) en wo (Ludo van Meeuwen, Technische Universiteit Eindhoven)
  • 12:00 – 14:00 Walking lunch met demo’s en posters, opgezet om te verbinden en ervaringen te delen
  • 14:00 – 16:30 Workshop SURF SIG LA “Stakeholder management”
Meld je hier aan