EdTech event: Exploring EdTech

Op 14 maart organiseren we vanuit de Pilothub EdTech een EdTech Event. Dompel je een hele dag onder in de wereld van educatieve technologie. We trappen de dag af met een inspirerende keynote in de sfeervolle theaterzaal. Daarna gaan we uiteen in subgroepen en is het tijd om mee te werken aan de experimenten en projecten waar de pilothub EdTech al mee bezig is.

Het middagprogramma staat in het teken van verbinding. Als kers op de taart sluiten de dag af met de Startup in Residence Demo Day. De afgelopen maanden hebben verschillende start-ups, onderwijsinstellingen en mentoren heel hard gewerkt aan concrete EdTech oplossingen voor uitdagingen in onderwijsinstellingen. De EdTech oplossingen en geleerde lessen worden in de grote theaterzaal met jullie gedeeld. Hierna staat de borrel klaar.

Het doel van de dag? Verbinden en inspireren.

Voor wie? Alle geïnteresseerden werkzaam in het mbo, hbo of wo-onderwijs, EdTech bedrijven en andere partijen die een actieve bijdrage willen leveren aan een beter EdTech ecosysteem.

Meld je aan voor het event

Programma

09:30-10:00

 

Inloop

 

NL

 

10:00-11:00

 

Opening

 

NL

 

De dag wordt afgetrapt door dagvoorzitter Renske de Beijer met een terugblik op de activiteiten van de pilothub EdTech tot nu toe.

 

Daarna gaan we door naar de keynote van Farshida Zafar, directeur van het Erasmus Centre for Entrepeneurship. Met een uitgebreide trackrecord als onderwijsvernieuwer neemt Farshida ons aan de hand van concrete voorbeelden mee in de wereld van onderwijsinnovatie, technologie en het stimuleren van ondernemende ecosystemen met het oog op de toekomst.

 

Tot slot biedt Timo Kos, vanuit zijn rol als stuurgroeplid van Npuls, een  langetermijnvisie op het EdTech ecosysteem.

 

11:00-11:15 Pauze
11:15-12:30 Ronde 1 workshops/werksessies NL (Break out 4 will be in English)
Aan de hand van de huidige experimenten gaan we aan de slag.
Break out 1: innovatief inkopen
Denk mee over een innovatief inkoopproces. In deze sessie verkennen we de mogelijkheden voor het aanbieden van EdTech innovaties, zowel vanuit grote en kleine partijen, op een digitale marktplaats. Zo kunnen instellingen op een laagdrempelige manier een rechtmatige uitvraag kunnen doen.

 

Break out 2: Show and share
Laat je inspireren, deel jouw kennis met anderen of leer van hun ervaringen. In deze werksessie worden verschillende best practices op het gebied van EdTech innovatie implementatie gedeeld. Daarna ga je zelf op een creatieve manier aan de slag! Welke best practices wil je delen met andere onderwijsinstellingen? En welke lessen neem jij mee naar huis?

 

Break out 3: EdTech Sandbox: hot or not
De pilothub EdTech heeft het experiment de EdTech sandbox gestart. In dit experiment verkennen we de opties voor het ontwikkelen van een online platform waarop EdTech gebruikers vrijblijvend EdTech-apps en tools kunnen uitproberen. Tijdens deze werksessie is het aan jou om mee te denken over dit concept: Waar word je warm van? Wat laat je koud?

 

Break out 4: EdTech in Europe (Engels)
Enhancing the digital autonomy and creating more flexible education are two of the objectives of Npuls. The ability of different systems, platforms and technologies to work together and exchange data effectively is known as interoperability. How can educational institutions and EdTech companies collaborate to improve EdTech’s interoperability? In what ways does this enhance the autonomy of educational institutions? With the European elections approaching, we give you the chance to vote! Make your voice heard and share your thoughts about European EdTech developments.

 

12:30-13:15 Lunch
13:15-14:15 Ronde 2: Deze ronde staat in het teken van verbinding. NL (Break out 3 will be in English
Voor ronde 2 kun je je niet inschrijven, laat je verrassen op de dag zelf. Er is een speeddate sessie, waarin je inspiratie opdoet en kennis uitwisselt. Loop ‘de kroeg’ in en ga aan verschillende statafels in gesprek over de inzet van studenten in EdTech ontwikkeling en implementatie. Of praat tijdens een panelgesprek verder over effectieve co creatie op het gebied van EdTech (engels).

 

14:15-14:30

 

Pauze

 

14:30-15:15

 

Panelgesprek over de toekomst van EdTech.

 

NL

 

In het gesprek staat de vraag centraal: waarom is de verbinding tussen de markt en onderwijsinsinstellingen cruciaal voor de succesvolle implementatie vab EdTech binnen het onderwijs? Het gesprek zal plaatsvinden onder leiding van Daan Jonker. De panelleden worden later bekend gemaakt.

 

15:15-16:30

 

Start up in Residence EdTech – Demo Day

 

English

 

De afgelopen maanden hebben verschillende start-ups, onderwijsinstellingen en mentoren heel hard gewerkt aan concrete EdTech oplossingen voor uitdagingen in onderwijsinstellingen. De EdTech oplossingen en geleerde lessen worden in de grote theaterzaal met jullie gedeeld. Meer weten: https://npuls.nl/en/siredtech/ 

 

16:30-17:30

 

Borrel

 

Op de borrel is er de kans om met elkaar in gesprek te gaan en om de demo’s van de Start up in Residence EdTech – Demo Day te bekijken.
Meld je aan voor het event