Bijeenkomst: bouwen aan digitale sectorvoorzieningen

Onderwijs volgen zonder administratieve drempels, digitale leermaterialen, de samenwerking tussen onderwijsinstellingen en de arbeidsmarkt – dit alles valt of staat met een goede infrastructuur en de juiste digitale sectorvoorzieningen. Met het programmaonderdeel Digitale sectorvoorzieningen geven we vorm aan het gezamenlijke ict-landschap in het mbo, hbo en wo. Wil je meer weten over het programmaonderdeel, en in gesprek gaan over een aantal van die sectorvoorzieningen? Kom dan naar de bijeenkomst op 23 april!

Meld je aan

 

OOAPI, digitale leermaterialen en eduID
Tijdens het plenaire deel van de bijeenkomst nemen we je mee in de visie van Digitale sectorvoorzieningen en hoe dit past binnen de missie van Npuls. Daarna gaan we uiteen in break-outs rondom drie onderwerpen:

  • Open Onderwijs API (OOAPI): waar staan we met OOAPI, wat is het belang hiervan en hoe kunnen onderwijsinstellingen hier profijt van hebben? Het SURFeduhub team neemt je hierin mee. Daarnaast gaan we met deelnemers in gesprek over mogelijke use cases rondom OOAPI.  
  • Digitale leermaterialen: de hub Digitale leermaterialen en het programmaonderdeel Digitale sectorvoorzieningen werken gezamenlijk aan een streefarchitectuur rondom digitale leermaterialen. We werken aan het optimaliseren van bestaande diensten, sluiten systemen van instellingen en contentleveranciers aan en ontwikkelen nieuwe digitale sectorvoorzieningen. We gaan met je in gesprek hierover op 23 april, specifiek over het aansluiten op lokale voorzieningen.  
  • EduID: begin dit jaar is eduID gelanceerd, een instellingsonafhankelijke, digitale identiteit. De ambitie is dat een student bij iedere onderwijsinstelling deze eduID kan gebruiken, voor, tijdens én na de studie. Op 23 april gaat het eduID-team van SURF graag met je in gesprek over hoe we onderwijsinstellingen kunnen helpen met de introductie van eduID.   

Programma
Dit is het programma van de bijeenkomst: 

  • 13:00 – 13:30 inloop 
  • 13.30 – 14.15 presentatie Npuls en Digitale sectorvoorzieningen 
  • 14.15 – 14.40 pauze 
  • 14.40 – 16.00 break-outs
  • 16.00 – 16.15 afsluiting 
  • vanaf 16.15 borrel 

Meld je aan
Wil je erbij zijn? Meld je dan aan voor de bijeenkomst! Er is plek voor 60 geïnteresseerden uit de onderwijsinstellingen. Wees er dus snel bij.  

Meld je aan